Visszavonták a Sam4s és S&E NR300 -as gépek engedélyét!

Az MKEH, online pénztárgépek bevizsgálásáért és engedélyezéséért felelős hivatal pár napja, egy most felfedezett biztonsági résre hivatkozva visszavonta az Alt-Cash Kft által forgalmazott Sam4s NR 300 és (az ezzel műszakilag megegyező) S&E NR 300 típusú online pénztárgépek engedélyét.

Az Alt-Cash Kft értetlenül áll az elmúlt napok eseményei előtt, állításuk szerint a felfedezett hibát már ki is javították. Az Alt Cash Kft állásfoglalását ide kattintva olvashatja.

Ezzel szemben a NAV már fel is szabadította a fenti gépek rendeléséhez tartozó üzembe helyezési kódokat, és arra kéri az üzemeltetőket, hogy mihamarabb adjanak le új rendelést, egy még érvényes engedéllyel rendelkező kasszára. Ezt az üzemeltetők az Ebev portálon keresztül tehetik meg. F O N T O S, hogy az Ebev felületen leadott rendelés után az üzemeltetőnek még fel kell vennie a kapcsolatot valamely engedéllyel rendelkező szervizzel, aki lebonyolíthatja az újonnan rendelt pénztárgépek üzembe helyezését.

Cégünknél több, új típusú engedéllyel rendelkező szervizes kolléga végzi folyamatosan az online kasszák beüzemelését, sőt bizonyos típusú pénztárgépeket extra rövid időn belül (1-2 nap, a távolság függvényében) tudjuk vállalni. Erről részletesebben itt olvashat!

Ez a lehetőség azoknak lehet különösen fontos, akik támogatás igénybevételére jogosultak, hiszen a 23-án megjelent tájékoztató szerint a maximum 50 000 Ft-os támogatás igénybevételének feltétele, hogy az online kasszát 2014. január 31-ig üzembe helyezzék.

Némi kedvezményt kapnak azok az üzemeltetők, akik a korábban minden rájuk vonatkozó határidőt betartottak. Az ő esetükben a február 28-ig történő beüzemelés a támogatás igénybevételének feltétele. A NAV honlapján megjelent tájékoztatóban olvashatnak a részletekről!

A sok rossz hír mellett vigasztalhatja a Samsung pénztárgépet választókat, ha a kormány megtartja a következő ígéretét:

„A kormány az átvállalt előlegnek megfelelő összeget az új forgalmazónak adja át, így azok a vállalkozók, akik visszavont engedélyű pénztárgépet rendeltek, a már megfizetett előleggel kevesebbet fizetnek a forgalmazónak az adattovábbításra alkalmas, online kassza megvételekor.” Olvassa el a teljes cikket kormany.hu oldalon !