Mobil adatgyűjtő berendezés

Az adatgyűjtő készülékek mobil, digitális, programozható berendezések, melyek segítségével a boltban lévő árucikk adatai gyűjthetők össze, melyet követően azok PC -re tölthetők át. Az adatgyűjtő készülékek nem csak nélkülözhetetlen eszközei egy gyors és hatékony raktár kezelésnek, vagy leltározásnak, hanem más folyamatok, úgy mint elosztás, termékek raktározása stb. területeken is elengedhetetlen a használatuk.

További területek és alkalmazások:

- szállítmányok raktári bevételezése
- leltárfelvétel
- ár ellenőrzések
- termékek kiadása
- megrendelések fogadása és rendezése
- adatgyűjtés raktár helyiségekben és pénztár állásoknál
- mobil értékesítéskori használat.

Adatgyűjtő használata mellett a fenti folyamatok gyorsabbá, hatékonyabbá, és biztonságosabbá válnak.

Adat megadása az adatgyűjtőbe
Az adat bevihető a beépített vonalkód olvasó segítségével (diódás, vagy lézeres), vagy billentyűzetről. Adat bevihető még PC -ről is. A kommunikáció az adatgyűjtő és a használója között az alfanumerikus LCD kijelzőn valósul meg.

PC -vel történő kommunikáció
A PC -vel történő kommunikáció a soros interfészen RS, vagy USB -n keresztül (ezekben az esetekben dokkoló állomás szükséges - kábeles), vagy infrared -es átvitellel történhet (IrDA szabvány).

Kiegészítők
A dokkoló egységen kívül (mely ezen eszköz esetén tápellátásként is funkcionál) a következő kiegészítőket kínáljuk a termékhez: kommunikációs kábel, tápegység, akkumulátor és egy sztenderd szoftver az adatgyűjtéshez.

Szoftver
Egy sztenderd alkalmazást is adunk az adatgyűjtő készülékkel együtt, mely lehetőséget nyújt adatok gyüjtéséhez, PC -vel történő kommunikációhoz, és az alkalmazási menü megváltoztatásához.
A szoftver beépíthető egy adott kereskedelmi rendszerbe a bemeneti -és kimeneti szöveg fájlok révén.
Ezenkívül készíthető az adatgyűjtőhöz speciális belső szoftver (firmware az adatgyűjtőbe, illetve PC -s szoftver), egyedi felhasználói igények esetén.

Milyen szempontok figyelembe vétele mellett ajánlott választani egy adott típus mellett

- használati terület
- a vonalkód olvasás módja (diódás, vagy lézeres)
- belső memória kapacitás